Begues

El PSC a disposició del municipi de Begues

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article del portaveu socialista a Begues, Benito Navarro

Des de mitjans de març tota Espanya viu sota l’estat d’alarma per segon cop en la història democràtica recent. Però, a diferència del primer, declarat al desembre de 2010 amb motiu d’un conflicte laboral amb els controladors i que afectava només la navegació aèria, la causa ara és molt més greu. La pandèmia provocada per la difusió a gairebé tot el món del COVID-19 ha exigit aquí, com a tots els països afectats, prendre mesures dràstiques que afecten tothom i requereixen la col·laboració de tothom, perquè aquest virus només l’aturarem si mantenim la unitat i cadascú fa el que li toca fer.

Estem tancats a casa, sortint només quan és estrictament necessari. Està paralitzada bona part de l’activitat productiva i econòmica en general, així com tot el sistema educatiu.

Tenim en primera línia de foc tota la plantilla del nostre sistema sanitari, que des del socialisme hem impulsat, promogut i defensat sempre, grans professionals que s’estan deixant la pell en la lluita contra la malaltia. El mateix passa amb el personal de serveis socials i equipaments socials. Els Cossos i Forces de Seguretat, tant de l’Estat com de les Comunitats Autònomes i els Ajuntaments, vetllen pel respecte a les normes de confinament i la nostra seguretat, i les Forces Armades contribueixen amb els seus mitjans humans i materials a mirar de fer més curt aquest parèntesi en les nostres vides. Mai no en tindrem prou paraules de gratitud.

En moments com aquest és quan més necessària resulta l’apel·lació als valors. A allò més profund i íntim, als conceptes que fonamenten els nostres actes. Ara més que mai qui està a la política a qualsevol nivell ha de demostrar amb les accions al seu abast quines són les raons del seu compromís.

El PSC a Begues no té responsabilitats de govern. Ens hem posat, no cal dir-ho, a disposició del govern local per a tot el que calgui, i properament farem una proposta de mesures d’impacte a curt i mitjà termini que creiem que poden ajudar. Ho farem inspirats en bona part per l’exemple impagable de tantes companyes i companys que a d’altres municipis estan demostrant que les millors accions responen sempre als millors principis.

Creiem per sobre de tot en la llibertat i sabem com és de dur haver de renunciar a bona part d’ella pel bé comú. I sabem també quines són les nostres prioritats, perquè aquesta crisi no afecta igual tothom i nosaltres pensem sobretot en qui més pateix. Abans de tot el nostre cor està amb qui passi la malaltia, i tot el nostre sentiment especialment amb qui sofreixi el drama de veure marxar per sempre algun ser estimat.

També amb les famílies amb dificultats econòmiques que ara s’agreugen; amb les persones grans o en situació de dependència o solitud que se senten encara més desvalgudes; amb la gent assalariada que ha vist tancar l’empresa on treballa i no sap quan i com tornarà a obrir i si podrà tornar-hi, o amb contractes precaris que decauran; amb qui té un petit negoci i es pregunta si podrà aguantar fins que tot això passi; amb qui estudia i té dificultats per mantenir-se al dia per manca dels mitjans tecnològics amb que s’intenta donar continuïtat a l’ensenyament (tot el nostre agraïment també a la professió docent pel seu immens esforç); amb tothom que segueix treballant per servir-nos i no té amb qui deixar a casa la gent menuda...

La solidaritat i la fraternitat són, per a nosaltres, la força dels pobles.

Aquesta situació farà mal tothom, però és segur que empitjorarà les desigualtats i la injustícia social a un país on ja són massa profundes. I per això, a més de contribuir en tot el que puguem a la vessant sanitària del problema, tot el nostre esforç i la nostra energia tenen i seguiran tenint com a destinataris principals els sectors socials que pel motiu que sigui estan en una situació de debilitat per fer-hi front: amb qui menys té i per tant més necessita d’algú que li tingui a dalt de tot en la llista de les seves preocupacions.

Treballem i treballarem per tothom, com sempre ha fet el socialisme català i espanyol. Però amb la màxima atenció i dedicació per a qui més risc té de veure empitjorar un cop més la seva situació. Perquè és justament aquest el compromís que totes i tots nosaltres assumim quan ens incorporem a aquest projecte polític: que mai, i ara encara menys que mai, ningú no es quedi enrere.