Begues

POSICIÓ DE SOCIALISTES DE BEGUES SOBRE LA CONTRACTACIÓ D'UN CAP DE GABINET DE L'ALCALDIA

  • PSC-Begues
  • Actualitzat:
  • Creat:

El govern municipal de Begues ha proposat la contractació d'un o una Cap de Gabinet d'Alcaldia. El nostre regidor es va posicionar en contra al ple celebrat ahir, 22 de juliol de 2020.

Socialistes de Begues-PSC no estem d'acord i per tan votarem en contra de la proposta del govern municipal de crear una plaça per a la contractació d’un Cap de Gabinet de l’Alcaldessa amb una retribució anual de gairebé 45.000 euros, més càrregues socials.

Creiem que la creació d’aquesta figura no respon a les necessitats de Begues ni de l’Ajuntament, sinó a necessitats pròpies del partit del govern. Només cal llegir l’annex de la memòria d’alcaldia on es detallen les funcions generals i sobretot les funcions especifiques del o la Cap de Gabinet. De què es parla a aquest annex?

D’acompanyar l’Alcaldessa, de gestionar l’agenda política de l’Alcaldessa, de planificar i organitzar actes públics, reunions i entrevistes de l’Alcaldessa amb especial atenció als aspectes de protocol. Tot molt per Begues, com es pot veure.

De coordinar la gestió administrativa del personal del Gabinet de l’alcaldia (que no sabíem de la seva existència), de fer el seguiment pressupostari (potser algú creu que els excel·lents professionals de l’ajuntament no saben fer-ho), de servir de nexe entre la branca política i la branca administrativa (que estem convençuts que la secretària ho fa magníficament), de supervisar els aspectes d’imatge pública i protocol…

I de coordinar les regidories i assistir a les reunions. Jo no sé que pensaran les senyores regidores i els senyors regidors del govern local, però no estem gens segurs que regidores i regidors ungits pel vot popular hagin de ser coordinats per algú contractat.

A la memòria d’alcaldia es fa referència a les conseqüències de la COVID-19 com una de les raons per la creació d’aquest lloc de treball. A aquesta comarca hi ha uns quants municipis amb menys de 15.000 habitants. Abrera, 12.500;  Cervelló, 9.000; Corbera, 14.500; Sant Esteve Sesrovires, 8.000; Santa Coloma de Cervelló, 8.200; Vallirana acaba de passar lleugerament del 15.000. Cap d’aquests municipis té aquesta figura tan innovadora del Cap de Gabinet, i estem segurs que la senyora Alcaldessa i les regidores i regidors del seu partit saben perfectament que a tots ells es pateixen conseqüències de la COVID-19 semblants a les que estem tenint aquí.

Nosaltres creiem que si l’alcaldia de Begues necessita un o una Cap de Gabinet és perquè la senyora Alcaldessa no pot dedicar a l’ajuntament i el poble tota l’atenció que caldria. Són molts compromisos, no? Vicepresidenta de l’AMI, portaveu a l’AMB, secretària del Fons Català de Desenvolupament… La nostra senyora Alcaldessa ens diu un Ple rere l’altre que dedica al nostre poble 24 hores sobre 24. Com que no hem aconseguit que la seva agenda sigui pública no podem saber-ho, el que sí que sabem és que té molta feina fora de Begues, Begues li comença a quedar petit. I per això necessitem algú que faci com d’Alcaldessa bis. No en tenim prou amb quatre tinents o tinentes d’alcaldia, que cal dir que no sempre ens agrada el que fan, perquè tenim idees diferents i projectes diferents per al nostre poble. Pero que fins ara el que ningú no podria dir és que no fan la seva feina.

Ho hem dit molts cops, no tenim res en contra dels polítics professionals, en tenim molts al nostre partit i són un orgull per nosaltres. Tampoc no tenim res en contra de que algú tingui aspiracions polítiques més enllà de Begues. Però, creiem que si a algú Begues li queda petit el que ha de fer és un pas al costat, deixar el lloc lliure per tal que l’ocupi algú que tingui com a única meta fer un Begues per a tothom.

La nostra opinió és que Begues no necessita un o una Cap de Gabinet d’alcaldia, potser el que necessita és més caminades pels barris del poble. Si es considerés que per tal que l’Ajuntament funcioni amb més eficiència cal millorar l’estructura administrativa se’ns hauria proposat la creació d’una gerència general, que probablement podria ser coberta per alguna de les moltes persones perfectament qualificades que tenim a la plantilla . És possible que aquesta idea pogués comptar amb la nostra aprovació.

Aquesta proposta, al nostre parer, no respon a cap necessitat real del poble sinó a una necessitat especifica del partit que ens governa. I per aquesta raó el nostre vot és contrari a la proposta.